Produkt dnia

Jagoda kamczacka 115%, 225g

Dostępność
duża ilość (powyżej 20)
Wysyłka w
24 godziny    (Koszt wysyłki od 7 zł
)
Cena/szt. z VAT: 13,50 zł
Cena netto: 12,50 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen:1)
Kod produktu:
5906395437337
Producent:
Natjun
Gwarancja
najwyższej jakości

Opis szczegółowy

Do świeżo zebranych owoców jagody kamczackiej dodaliśmy trochę słodyczy w postaci naszego wyjątkowego, skoncentrowanego soku jabłkowego 400%. Otrzymaliśmy produkt, który możesz stosować jak konfiturę. Dodawaj go do herbat, ciast i deserów lub jako dodatek do kanapek lub potraw z mięs.  
 
Owoce pochodzą z ekologicznie czystych rejonów Wielkoposki - z okolic Międzychodu.
 
Kontrolujemy każdy element procesu tworzenia tego produktu, począwszy od wyboru plantacji, sprawdzeniu jakości surowców, a skończywszy na umiejętnej pasteryzacji, tak aby zatrzymać w produkcie maksimum zdrowotnych właściwości owoców i smaku. Dzięki temu jesteśmy pewni, że oddajemy w Twoje ręce produkt zupełnie wyjątkowy, owoc naszej pasji do jakości i smaku.  

Przykładowy sposób użycia: Do kubka z herbatą dodaj pół łyżeczki naszej Jagody.

Przechowywanie: Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce.

Składniki: owoce jagody kamczackiej (115g owoców zużyto na 100g produktu), koncentrat soku jabłkowego.

Produkt pasteryzowany. Bez substancji konserwujących. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze 100g produktu:

Wartość energetyczna 153 kJ/36 kcal
Tłuszcze              0,16 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,10 g
Węglowodany 8,2 g
Cukry 5,9 g
Białko 0,23 g
Sól 0,0 g
Żelazo (110%) 15g

CZY WIESZ ŻE…

Właściwości jagody kamczackiej od wieków są doceniane i wykorzystywane w medycynie ludowej jako surowiec wzmacniający, o działaniu obniżającym ciśnienie tętnicze i zmniejszającym ryzyko zawału serca, zapobiegający anemii, spowalniający rozwój jaskry, jako lek przeciwmalaryczny, pomocny w chorobach układu pokarmowego oraz zakażeniach bakteryjnych.

Jagody kamczackie są źródłem witaminy C i zawierają od 30,5 do 186,6 mg kwasu askorbinowego na 100 g świeżej masy, co jest porównywalne do zawartości witaminy C chociażby w owocach czerwonej porzeczki?

Ponadto owoce wiciokrzewu zawierają witaminy z grupy B, magnez, fosfor, wapń i potas.

Jednak za najważniejsze składniki jagody kamczackiej uważa się związki fenolowe, takie jak antocyjany, flawonoidy, proantocyjanidyny oraz kwasy fenolowe. Antocyjany mają silne właściwości przeciwutleniające, dzięki czemu pomagają zapobiegać wielu chorobom, u których podłoża leży stres oksydacyjny. Wartość ORAC (zdolność pochłaniania reaktywnych form tlenu wyrażona jako µmol TE/100 g) dla jagód kamczackich jest jedną z najwyższych wśród owoców i wynosi 13400 µmolTE/100gms.

Opinie o produkcie (0)

płatności dotpay

© Copyrights 2014-2015, wszelkie prawa zastrzeżone przez Natjun

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

 

Sklep internetowy Shoper.pl