Produkt dnia

Szarlotka ze Śliwką 205% Natjun

Są takie ciasta, które robi się prosto i szybko. Są takie ciasta, które ZAWSZE się udają. Poniższy przepis zaliczamy do jednych i drugich: udaje się zawsze, jest pyszne i smakuje z czymkolwiek je upieczemy :-)

Składniki:

  • 450g mąki
  • 300g masła (miękkie)
  • 150g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • Sól
  • Łyżka tartej bułki
  • Cukier puder do posypania
  • Śliwka 205% NATJUN

Wymieszać mąkę z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać masło, żółtka i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, uformować kule, owinąć w folię i wstawić na ok. 30 minut do lodówki.

Blaszkę (30 x 35 cm) posmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką lub kaszką manną i wyłożyć część ciasta. Ponakłuwać widelcem i wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st. Po tym czasie blaszkę z ciastem wyjąć z piekarnika (temperaturę zmniejszyć na 180 st.), wysypać tartą bułką, wyłożyć ulubioną konfiturę (jabłka, śliwki, wiśnie…) resztę ciasta zetrzeć na tarce na grube wiórki. Piec 30-40 minut w piekarniku 180 st.

Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)

płatności dotpay

© Copyrights 2014-2015, wszelkie prawa zastrzeżone przez Natjun

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

 

Sklep internetowy Shoper.pl