Darmowa dostawa
DO DARMOWEJ WYSYŁKI (Przesyłka kurierska (DHL)) BRAKUJE 150,00 zł
Ciasto z jagodą kamczacką
ciasto z jagodą kamczacką - draft

Składniki:

CIASTO:
- 500 g mąki
- 250 g margaryny
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka gęstej śmietany

MASA:
- 400 g tłustego twarogu
- 1 szkl. cukru pudru
- 2 żółtka
- 1 szkalna śmietanki kremówki
- 7 łyżeczek żelatyny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- słoiczek jagody kamczackiej NATJUN
- 50 g cukru

Sposób przygotowania:

  • Mąkę z margaryną posiekać, dodać pozostałe składniki ciasta i szybko zagnieść. Włożyć do lodówki na godzinę.
    Następnie wyłożyć ciasto do tortownicy i piec ok. 15 minut w 180 stopniach.
  • Konfiturę przełożyć do małego rondelka, dodać cukier i podgrzać by się rozpuścił.
  • Twaróg zmiksować z żółtkami, cukrem pudrem i waniliowym.
  • Żelatynę zalać 7 łyżkami zimnej wody, a gdy spęcznieje podgrzać stale mieszając aż do rozpuszczenia.
  • Kremówkę ubić i delikatnie wymieszać z serem i przestudzonymi 5 łyżkami żelatyny.
  • Pozostałą żelatynę dodać do jagód.
  • Na upieczony spód wyłożyć trochę masy serowej, na nią jagody i resztę masy serowej.
  • Posypać kakao i wstawić do lodówki na godzinę.

Ciasto równie dobrze smakuje na spodzie biszkoptowym!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl