Produkt dnia

Grillowany camembert w orzechowej skorupce z żurawiną

Składniki:
- jeden lub dwa krążki sera camembert
- pół garści lub garść mielonych orzechów włoskich, nerkowca i migdałów (w zależności od ilości sera)
- łyżka tartej bułki
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- słoiczek „Żurawina 105%” NATJUN
- (olej rzepakowy do smażenia, jeśli chcecie przygotować to danie na patelni)

Przygotować 3 miseczki. Do jednej wlać roztrzepane jajko, do drugiej wsypać mąkę. Orzechu rozdrobnić, zmieszać z tartą bułką i umieścić w ostatniej miseczce. Ser można podzielić na ćwiartki lub panierować całe krążki.
Kolejność panierowania: ser obtaczać najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w mieszance orzechów i bułki.
Tak przygotowany ser krótko grillować (lub smażyć na oleju rzepakowym) Koniecznie podawać z żurawiną NATJUN. Można też położyć cząstki na ulubionej sałacie i wówczas udekorować żurawiną. Koniecznie w komplecie z chrupiącą bagietką! :-)

 

płatności dotpay

© Copyrights 2014-2015, wszelkie prawa zastrzeżone przez Natjun

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

 

Sklep internetowy Shoper.pl